Yeni

Poster Hazırlama Teknikleri ve Poster Örneği


Formasyon derslerinde genellikle öğretmen adaylarına ödev olarak verilen poster hazırlama konusu gerçekten zahmet isteyen bir iştir. Öncelikle hangi konu hakkında poster hazırlamak istediğini iyi seçmeniz gerekir. Ki ayrıca seçeceğiniz bu konu poster üzerine geçirildiğinde postere uyumlu olmalıdır.

Öncelikle word dosyası üzerinde posterin boyutlarını hazırlıyoruz. Sonra poster içeriğine yazacağımız kısa bilgilerin yerini belirliyoruz. Daha sonra posterin zemin desenini belirliyoruz. Zemin deseni hem konuyla ilgili olmalı hem de görsel anlamda ilgi çekici olmalıdır.


Zeminini hazırladıktan sonra, gireceğimiz metinleri yerini belirleyerek yazıyoruz. Birkaç küçük resim ekliyoruz. Büyük resimler de ekleyebilirsiniz ancak örnek olarak Tarih dersleri ile ilgili bir konuda metine ağırlık vermek ödevi veren hocaların genelde daha çok tercih ettiği yöntemdir.


Küçük dokunuşlarla orantıyı iyi belirlememiz gerekiyor. Poster üzerinde göze hoş gelmeyen bir nokta bulunmamalı. Bu işlemleri sırasıyla uyguladıktan sonra posteriniz hazır olacaktır. Artık gidip posterinizi bastırabilirsiniz. Poster basımı sırasında ise dikkat etmeniz gereken noktalar; poster ince kağıda basılmamalı, posterde renk kaymaları olmamalıdır.


Aşağıdaki linkten Tarih dersleri ile ilgili bir poster örneği bulabilirsiniz.


 Oğuzlar ve Boyları Poster Örneği

Hiç yorum yok